over mij

Vanuit een box op het betonpad van mijn ouders rozenkwekerij in het Westland ben ik grootgebracht met de liefde voor bloemen en planten. Als kind vermaakte ik me al struinend door de bloementuin, waarbij ik mijn eigen versie van ‘Eigen Huis en Tuin’ presenteerde. Op vrijdagmiddag verkocht ik met mijn broer en zussen bosjes rozen langs de weg en sprongen we een gat in de lucht bij iedere auto die stopte. Ik kon daarnaast uren doorbrengen met het tekenen van plattegronden voor tuin en interieur. Bloemen en planten bieden zoveel momentjes van blijdschap en geluk! Ik zie het bijna als een missie om mijn enthousiasme hiervoor met mensen te delen.

Na mijn opleiding Landschapsarchitectuur in Wageningen heb ik bij Keukenhof gewerkt aan het ontwerp van het park en de organisatie van bloemenshows. Toch bleven mijn groene vingers kriebelen, dus zegde ik het kantoorwerk vaarwel. In 2016 ben ik na leerzame bijscholing in een Haagse bloemenwinkel voor mezelf aan de slag gegaan in de bloemen en planten. 

Ook privé stond de tijd niet stil, dus een verhuizing naar het prachtige Noord-Beveland volgde. Ik woon en werk daar samen met mijn man Carlo en onze kinderen Leen en Sanne op een akkerbouwbedrijf in Colijnsplaat, waar we in 2019 met veel plezier ook een bloemenpluktuin hebben gecreëerd. Van mei tot en met oktober kun je daarvan meegenieten door onze lokale seizoensbloemen in huis te halen.  

Irene A.M. van Leeuwen