over mij

Vanuit een box op het betonpad van mijn ouders rozenkwekerij in het Westland ben ik grootgebracht met de liefde voor bloemen en planten. Als kind vermaakte ik me al struinend door de bloementuin, waarbij ik mijn eigen versie van ‘Eigen Huis en Tuin’ presenteerde. Op vrijdagmiddag verkocht ik met mijn broer en zussen bosjes rozen langs de weg en sprongen we een gat in de lucht bij iedere auto die stopte. Ik kon daarnaast uren doorbrengen met het tekenen van plattegronden voor tuin en interieur. Bloemen en planten bieden zoveel momentjes van blijdschap en geluk! Ik zie het bijna als een missie om mijn enthousiasme hiervoor met mensen te delen.

Na mijn opleiding Landschapsarchitectuur in Wageningen heb ik bij Keukenhof gewerkt aan het ontwerp van het park en de organisatie van bloemenshows. Toch bleven mijn groene vingers kriebelen, dus zegde ik het kantoorwerk vaarwel. In 2016 ben ik na leerzame bijscholing in een Haagse bloemenwinkel voor mezelf aan de slag gegaan in de bloemen en planten. Sindsdien kun je mij inhuren als plant shopper en ben je bij mij aan het juiste adres voor bloemwerk nieuwe stijl.  

Ook privé stond de tijd niet stil, dus een verhuizing naar het prachtige Noord-Beveland volgde. Ik woon nu samen met mijn man Carlo en ons zoontje Leen op een akkerbouwbedrijf in Colijnsplaat. Ruimte te over, dus de unieke kans om de activiteiten uit te breiden. In 2019 hebben we met veel plezier  een bloemenpluktuin met plantatelier opgezet. In de zomer van 2021 verwachten we onze tweede telg, dus extra veel leven in de brouwerij. Zolang m’n zwangerschap het toelaat ben ik gewoon dagelijks in de tuin te vinden, maar het zal al met al iets meer zelfservice zijn dan u misschien gewend bent. Het plantatelier wordt dit seizoen gerund door de zussen Manda en Nina onder de naam Bijdeplantjes. 

Het voelt als een droom om vanuit huis met bloemen en planten te kunnen werken. Om iedere dag in de buitenlucht te zijn en samen de tuin te onderhouden. Om onze zoon te laten opgroeien in de rust en ruimte van het platteland. Ik nodig je van harte uit om van ons kleine paradijsje mee te komen genieten.

Irene A.M. van Leeuwen