bloemenpluktuin

Zin om naar buiten te gaan en meteen wat leuks en creatiefs te doen? Kom dan je eigen boeket bloemen plukken in onze bloemenpluktuin in Colijnsplaat, Zeeland. Struin rustig rond langs de bloembedden en pluk naar hartenlust. Neem nog even plaats op een zitje en geniet van de rust, ruimte en kleurrijke bloemenweelde. Daarna met een glimlach en je eigen boeket weer richting huis.

Lenteseizoen
In het voorjaar is de pluktuin gesloten, maar komen al wel de tulpen en pioenrozen in bloei. Deze verkopen we in een stalletje langs de weg en op bestelling. Volg IAMVANLEEUWEN op Facebook en Instagram voor updates.

Zomerseizoen
De pluktuin opent wanneer er genoeg bloemen om te plukken zijn; afhankelijk van het weer. In 2021 was de tuin open van 23 juni t/m 25 september. Volg IAMVANLEEUWEN op Facebook en Instagram voor actuele updates. 

Het plukseizoen is voorbij; de pluktuin is gesloten.

Bloemen bestellen kan nog wel via 06-28347878.

 

Bloemen plukken
Geef bij binnenkomst even aan dat je wilt komen plukken en lees de instructies op het bord. Met een emmer of mand en schaartje ga je op pad. Je kunt alle soorten plukken die er op dat moment bloeien. Hoe je boeket eruit komt te zien, bepaal je natuurlijk naar eigen smaak. Ga uit van een bos met ca. 25 – 30 stelen. Neem lekker de tijd. Kinderen mogen onder begeleiding plukken. Als je klaar bent, kun je het boeket zelf schikken en/of verpakken aan een van de tafels. Als ik m’n handen vrij heb, adviseer ik je met alle liefde, maar ik kan dit jaar niet meer met alle boeketten helpen. Kleine Leen banjert rond en ik verwacht deze zomer middenin de pluktijd onze tweede telg. Dit jaar dus iets meer zelfservice dan je misschien gewend bent!

Eenmalig plukken kost 7,50 euro. Als je van plan bent vaker te komen, ben je goedkoper uit met een strippenkaart (tevens cadeautip). Eén strip geldt voor een groot veldboeket van 25-30 verschillende stelen. Als je liever een monoboeket van 1 grootbloemige soort wilt plukken (bijv. dahlia of zonnebloem), dan geldt 1 strip voor voor een bos van 15 stelen. Betalen kan contant of online via een Rabo Betaalverzoek. 

Geen zin of tijd om zelf te plukken? Vraag mij om het voor je te doen, of neem direct een vers boeket mee uit het stalletje aan de weg. Let wel: de bonnen van de strippenkaart zijn alleen geldig voor zelfpluk, niet voor boeketten op bestelling.

Koffie – Thee
Na het plukken nog wat langer genieten van de rust en ruimte? Neem rustig plaats op één van de zitjes en help jezelf aan een kopje koffie of thee. Zelfservice achterin de kas. Uw bijdrage mag in het kistje.

Groepen, workshops en kinderfeestjes
Samen met vriendinnen bloemen plukken met koffie & taart toe? Op zoek naar een origineel kinderfeestje of uitje met collega’s in de buitenlucht? Of eindelijk eens leren hoe je zo’n mooi veldboeket schikt? Ik bied geen vaststaand programma met groepsactiviteiten aan, maar er is van alles mogelijk. Aarzel niet om contact op te nemen met uw voorstel.

Dit jaar gaan Manda en Nina van Bijdeplantjes ook creatieve workshops in de kas aanbieden. Volg Bijdeplantjes op Facebook of Instagram voor updates.

Buitenbloemen
De plukbloemen groeien buiten, in de volle grond, onder de Zeeuwse zon, maar ook in weer en wind. Dat geeft soms uitdagingen, maar over het algemeen levert het juist extra sterke bloemen op, die lang goed blijven op de vaas. De bloemen bloeien op natuurlijke wijze en zijn onbespoten. Niet te vergelijken met bloemen die onder glas (en daardoor vaak buiten het natuurlijke bloeiseizoen) geteeld worden en die bij de gemiddelde bloemist verkrijgbaar zijn. 

Zoals bij alle oogsten, zijn er goede en minder goede jaren en dus is het steeds afwachten welke soorten het goed doen en welke minder. Bijna dagelijks komen er nieuwe bloemen in bloei, maar het kan voorkomen dat er net even wat minder keuze is. 

Wanneer je de bloemen thuis schuin afsnijdt en het onderste blad van de steel goed verwijdert, kunnen ze minimaal 5 dagen goed blijven. Een druppeltje bleekwater of zakje snijbloemenvoedsel verlengt de levensduur van de bloemen. Sommige soorten zijn ook zeer geschikt om te drogen, zodat je nóg langer van ze kunt genieten. Vraag me er gerust naar!

Bloemsoorten
De pluktuin staat vol met tientallen soorten bloemen. In het voorjaar bloeien de tulpen, gevolgd door de pioenrozen. In de zomer en het najaar bloeien er talloze soorten eenjarige en meerjarige bloemen en vaste planten en grassen. Zomaar een greep uit het assortiment: Zinnia, Zonnebloem, Dahlia, Amaranthus, Korenbloem, Leeuwenbek, Nigella, Lathyrus, Dille, Ageratum, Goudsbloem, Gipskruid, Cosmea, Delphinium, Slangenkruid, Veronica, Physalis, Echinacea, Solidago, Rudbeckia, Acroclinium, Salvia, Statice, Duizendschoon, Monarda, Campanula, Scabiosa, Lupine, Judaspenning, Vingerhoedskruid, Agapanthus, Celosia, Verbena, Aster, Achillea, Alstroemeria, Hortensia en Gladiool. Daarnaast zijn er verschillende bedden ingezaaid met vrolijke plukbloemmengsels.

Nog vragen? Stuur me gerust een berichtje.