bloemenpluktuin

Zin om naar buiten te gaan en meteen wat leuks en creatiefs te doen? Kom dan je eigen boeket bloemen plukken in onze bloemenpluktuin in Colijnsplaat, Zeeland. Struin rustig rond langs de bloembedden en pluk naar hartenlust. Neem nog even plaats op een zitje en geniet van de rust, ruimte en kleurrijke bloemenweelde. Daarna met een glimlach en je eigen boeket weer richting huis.

Lenteseizoen
In het voorjaar is de pluktuin gesloten, maar komen al wel de pioenrozen en vaste planten in bloei. Hiervan verkopen we boeketten in een stalletje langs de weg en op bestelling. Volg IAMVANLEEUWEN op Facebook en Instagram voor updates.

Zomerseizoen
De pluktuin opent wanneer er genoeg bloemen om te plukken zijn, meestal is dat medio juni. Volg IAMVANLEEUWEN op Facebook en Instagram voor actuele updates. 

LET OP! De pluktuin is de rest van het seizoen
ALLEEN NOG te bezoeken in overleg/op afspraak.
App me even op 06-28347878 wanneer je wilt komen.

Vaste bezoeker en ken je de weg? Kom gerust plukken, maar er is dan geen begeleiding.

 Bloemen bestellen voor afhalen of bezorgen kan nog iedere dag via 06-28347878.

Bloemen plukken
Nieuw in de tuin? Lees bij binnenkomst de instructies op het bord. Met een emmer of mand en schaartje ga je op pad. Je kunt alle soorten plukken die er op dat moment bloeien. Hoe je boeket eruit komt te zien, bepaal je natuurlijk naar eigen smaak. Ga uit van een bos met ca. 25 stelen. Neem lekker de tijd. Kinderen mogen onder begeleiding plukken. Als je klaar bent, kun je het boeket zelf schikken en/of verpakken aan een van de tafels. Als ik m’n handen vrij heb, help ik je met alle liefde.

Eenmalig plukken kost 7,50 euro. Als je van plan bent vaker te komen, ben je goedkoper uit met plukbonnen. Eén bon geldt voor een groot veldboeket van ca. 25 verschillende stelen. Betalen kan contant of online via een Rabo Betaalverzoek. 

Geen zin of tijd om zelf te plukken? Vraag mij om het voor je te doen, of neem direct een vers boeket mee uit het stalletje aan de weg. Let wel: de bonnen van de strippenkaart zijn alleen geldig voor zelfpluk, niet voor boeketten op bestelling.

Groepen en kinderfeestjes
Samen met vriendinnen bloemen plukken met koffie & taart toe? Op zoek naar een origineel kinderfeestje of uitje met collega’s in de buitenlucht? Of eindelijk eens leren hoe je zo’n mooi veldboeket schikt? Ik bied geen vaststaand programma met groepsactiviteiten aan, maar er is van alles mogelijk. Aarzel niet om contact op te nemen met uw voorstel.

Buitenbloemen
De plukbloemen groeien buiten, in de volle grond, onder de Zeeuwse zon, maar ook in weer en wind. Dat geeft soms uitdagingen, maar over het algemeen levert het juist extra sterke bloemen op, die lang goed blijven op de vaas. Niet te vergelijken met bloemen die onder glas (en daardoor vaak buiten het natuurlijke bloeiseizoen) geteeld worden en die bij de gemiddelde bloemist te krijgen zijn. 

Zoals bij alle oogsten, zijn er goede en minder goede jaren en dus is het steeds afwachten welke soorten het goed doen en welke minder. Het kan best eens voorkomen dat er net even wat minder keuze is, maar je gaat altijd met mooie bloemen naar huis.

Wanneer je de bloemen thuis schuin afsnijdt en het onderste blad van de steel goed verwijdert, kunnen ze minimaal 5 dagen goed blijven. Een druppeltje bleekwater of zakje snijbloemenvoedsel verlengt de levensduur van de bloemen. Sommige soorten zijn ook zeer geschikt om te drogen, zodat je nóg langer van ze kunt genieten. Vraag me er gerust naar!

Bloemsoorten
De pluktuin staat vol met tientallen soorten bloemen. In het voorjaar bloeien de tulpen, gevolgd door de pioenrozen. In de zomer en het najaar bloeien er talloze soorten eenjarige en meerjarige bloemen en vaste planten en grassen. Zomaar een greep uit het assortiment: Zinnia, Zonnebloem, Dahlia, Amaranthus, Korenbloem, Leeuwenbek, Nigella, Lathyrus, Dille, Ageratum, Goudsbloem, Gipskruid, Cosmea, Delphinium, Gilia, Veronica, Physalis, Echinacea, Solidago, Rudbeckia, Acroclinium, Salvia, Statice, Duizendschoon, Monarda, Campanula, Scabiosa, Lupine, Judaspenning, Vingerhoedskruid, Agapanthus, Celosia, Verbena, Aster, Achillea, Alstroemeria, Hortensia en Gladiool. Daarnaast zijn er verschillende bedden ingezaaid met vrolijke plukbloemmengsels.

Nog vragen? Stuur me gerust een berichtje.