bloemenpluktuin

Zomerseizoen
Het zomerseizoen van de pluktuin vangt aan wanneer er genoeg bloemen om te plukken zijn, dit is weersafhankelijk. Dit jaar is de tuin waarschijnlijk open vanaf 9 juni 2020. Volg IAMVANLEEUWEN op Facebook en Instagram voor updates omtrent de opening. Tijdens het zomerseizoen zijn de pluktuin en het atelier geopend op onderstaande tijdstippen. Op warme dagen raad ik je aan om vroeg in de ochtend of laat in de middag te komen plukken. Het plukseizoen eindigt eind september of begin oktober.

dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00
(bezoek buiten openingstijden alleen in overleg)

Bloemen plukken
Geef bij binnenkomst even aan dat je wilt komen plukken; met een emmer of mand en schaartje ga je op pad. Hoe je boeket eruit komt te zien, bepaal je natuurlijk naar eigen smaak. Kinderen mogen onder begeleiding plukken. Bekijk de verschillende bedden en neem rustig de tijd om een keuze te maken. Als je klaar bent, kun je het boeket zelf schikken en/of verpakken aan een van de bostafels. Heb je liever dat ik het voor je doe? Geen probleem! De prijs van het boeket bepaal ik aan de hand van de gekozen aantallen en soorten. Gemiddeld kost een boeket van een handvol bloemen tussen de 5 en 8 euro. Je kunt contant of via een Tikkie bij me afrekenen.

Geen zin of tijd om zelf te plukken en te schikken? Vraag mij om het voor je te doen, of neem direct een vers boeket mee uit het stalletje aan de weg. 

Vragen of interesse in een cadeaubon? Stuur me een berichtje.

Koffie, thee, fris
Na het plukken en shoppen nog wat langer genieten van de rust en ruimte? Neem lekker plaats op één van de zitjes in de tuin of het atelier en vraag mij gerust om een kopje koffie, thee of fris van het huis!

Workshops en kinderfeestjes
Vanwege de opstart bied ik dit jaar nog geen vast programma met andere activiteiten aan. Volgend jaar wil ik graag uitbreiden met workshops en kinderfeestjes. Heeft u voor dit jaar al een idee of wens, aarzel niet om contact op te nemen, want ook nu is er natuurlijk al van alles mogelijk.

Bloemsoorten
De pluktuin staat vol met tientallen soorten bloemen. In het voorjaar bloeien de tulpen, gevolgd door de pioenrozen. In de zomer en het najaar bloeien er talloze soorten eenjarige en meerjarige bloemen en vaste planten en grassen. Zomaar een greep uit het assortiment: Zinnia, Zonnebloem, Dahlia, Amaranthus, Korenbloem, Leeuwenbek, Nigella, Lathyrus, Dille, Ageratum, Goudsbloem, Acroclinium, Salvia, Limonium, Calla, Duizendschoon,  Campanula, Scabiosa, Rudbeckia, Lupine, Judaspenning, Vingerhoedskruid, Agapanthus, Astilbe, Verbena, Aster, Achillea, Alstroemeria, Brandkruid, Hortensia en Gladiool. Er zijn ook altijd een aantal bedden met plukbloemmengsels ingezaaid.

LET OP De pluktuin ziet er iedere week anders uit, want de bloeiseizoenen van de soorten wisselen elkaar af. De bloei is ook afhankelijk van het weersverloop. Ik doe mijn best om iedere week voldoende keuze in de tuin aan te kunnen bieden, maar ik kan het niet garanderen. Als er weinig te plukken valt, zorg ik dat er extra bloemen in het atelier staan om je boeket mee aan te vullen.

Houdbaarheid
Wanneer u de bloemen thuis goed schuin afsnijd en het onderste blad van de steel goed verwijderd, kunnen ze zeker 5 dagen goed blijven. Een druppeltje bleekwater of zakje snijbloemenvoedsel verlengt de levensduur van de bloemen. Houd in uw achterhoofd, dat dit onbespoten en in de buitenlucht geteelde bloemen zijn. Deze hebben een andere houdbaarheid dan u misschien gewend bent van de snijbloemen die onder glas worden geteeld en bij de gemiddelde bloemist te koop zijn.

Lenteseizoen
In het voorjaar opent de pluktuin een aantal zaterdagen voor het plukken van tulpen en/of pioenrozen. Volg IAMVANLEEUWEN op Facebook en Instagram voor updates over deze dagen. In de lente kun je voor een bloemetje buiten openingstijden ook vaak terecht bij het stalletje aan de weg.