bloemenpluktuin

Zomerseizoen
Het zomerseizoen van de IAMFLOWERS pluktuin vangt aan wanneer er genoeg bloemen om te plukken zijn. Afhankelijk van het weer zal dit medio juni/juli zijn. Volg IAMVANLEEUWEN op Facebook en Instagram voor updates omtrent de opening. Tijdens het zomerseizoen zijn de pluktuin en het atelier geopend op onderstaande tijdstippen. Op warme dagen raad ik je aan om vroeg in de ochtend of laat in de middag te komen plukken. Het plukseizoen eindigt eind september of begin oktober met de bloei van de dahlia’s, asters en zonnebloemen.

donderdag 09.00 – 17.00
vrijdag 09.00 – 17.00
zaterdag 09.00 – 17.00
zondag 11.00 – 16.00

Lenteseizoen
In het voorjaar opent de pluktuin een aantal zaterdagen voor het plukken van tulpen en/of pioenrozen. Volg IAMVANLEEUWEN op Facebook en Instagram voor updates over deze dagen. In de lente kun je voor een bloemetje buiten openingstijden ook vaak terecht bij het stalletje aan de weg.

Bloemen plukken
Geef bij binnenkomst even aan dat je wilt komen plukken; er zijn richtlijnen voor het plukken die ik dan graag even toelicht. Hoe je boeket eruit komt te zien, bepaal je natuurlijk naar eigen smaak. Kinderen mogen onder begeleiding plukken. Met een emmer of mand en schaartje ga je op pad. Neem de tijd om een keuze te maken en bekijk de verschillende bedden. Wanneer je klaar bent met plukken, kun je het boeket zelf schikken en eventueel verpakken. Als je dat liever door mij laat doen, geldt een meerprijs van 2 euro. De prijs van het boeket bepaal ik aan de hand van de gekozen steeldiktes en soorten. Gemiddeld kost een boeket tussen de 6 en 12 euro. Na het plukken reken je het boeket bij mij af.

Geen zin of tijd om zelf te plukken en te schikken? Geen probleem, in het atelier staan altijd een paar verse boeketten klaar om zo mee te nemen. Buiten openingstijden kun je vaak ook terecht bij het stalletje aan de weg.

Interesse in een plukabonnement of cadeaubon? Stuur me een berichtje.

Koffie, thee, limonade en cake
Voor iedere plukker staat er gratis koffie, thee of limonade met cake klaar. Dit mag je zelf pakken, het staat in (thermos)kannen op de koffietafel. Neem rustig plaats op één van de zitjes in de tuin of het atelier.

Workshops en kinderfeestjes
Vanwege de opstart bied ik dit jaar nog geen vast programma met andere activiteiten aan. Volgend jaar wil ik graag uitbreiden met workshops en kinderfeestjes. Heeft u voor dit jaar al een idee of wens, aarzel niet om contact op te nemen, want ook nu is er natuurlijk al van alles mogelijk.

Bloemsoorten
De pluktuin staat vol met meer dan honderd soorten bloemen. In het voorjaar bloeien de tulpen, gevolgd door de pioenrozen. In de zomer en het najaar bloeien er talloze soorten eenjarige en meerjarige bloemen en vaste planten en grassen. Zomaar een greep uit het assortiment: Zinnia, Zonnebloem, Dahlia, Amaranthus, Korenbloem, Leeuwenbek, Nigella, Lathyrus, Dille, Ageratum, Goudsbloem, Acroclinium, Salvia, Limonium, Calla, Vrouwenmantel, Duizendschoon, Margriet, Campanula, Scabiosa, Rudbeckia, Lupine, Judaspenning, Vingerhoedskruid, Agapanthus, Astilbe, Verbena, Aster, Achilea, Alstroemeria, Brandkruid, Kogeldistel, Hortensia, Gladiool en Anemoon.

Er zijn ook een aantal bedden met plukbloemmengsels ingezaaid. De pluktuin ziet er iedere week anders uit, want de bloeiseizoenen van de soorten wisselen elkaar af. De bloei is ook afhankelijk van het weer. Ik doe mijn best om iedere week voldoende keuze aan te kunnen bieden, maar ik kan het niet garanderen. Volg me op Facebook of Instagram om zeker te zijn dat er iets te plukken valt.

Houdbaarheid
Wanneer u de bloemen thuis goed schuin afsnijd en het onderste blad van de steel goed verwijderd, kunnen ze tot een week goed blijven. Een druppeltje bleekwater of zakje snijbloemenvoedsel verlengt de levensduur van de bloemen. Houd in uw achterhoofd, dat dit onbespoten en in de buitenlucht geteelde bloemen zijn. Deze hebben een andere houdbaarheid dan u misschien gewend bent van de snijbloemen die onder glas worden geteeld en bij de gemiddelde bloemist te koop zijn.