bloemenpluktuin

Zomerseizoen
Het zomerseizoen van de IAMFLOWERS pluktuin vangt aan wanneer er genoeg bloemen om te plukken zijn, dit is weersafhankelijk. Dit jaar is de tuin open vanaf 29 juni 2019. Volg IAMVANLEEUWEN op Facebook en Instagram voor updates omtrent de opening. Tijdens het zomerseizoen zijn de pluktuin en het atelier geopend op onderstaande tijdstippen. Op warme dagen raad ik je aan om vroeg in de ochtend of laat in de middag te komen plukken. Het plukseizoen eindigt eind september of begin oktober.

donderdag 10.00 – 17.00
vrijdag 10.00 – 17.00
zaterdag 10.00 – 17.00
zondag 11.00 – 16.00

LET OP 
Vanwege het wisselvallige voorjaar en omdat 2019 ons opstartjaar is, staat de tuin momenteel (eind juni) nog niet volledig in bloei. Houd daar dus rekening mee. Vanaf halverwege juli tot en met september verwacht ik veel meer bloeiende bloemen te hebben. Tot die tijd zorg ik dat er in het atelier altijd wat extra bloemen klaar staan om je boeket mee af te maken of op te vullen. 

Bloemen plukken
Geef bij binnenkomst even aan dat je wilt komen plukken; er zijn richtlijnen voor het plukken die ik dan graag even toelicht. Hoe je boeket eruit komt te zien, bepaal je natuurlijk naar eigen smaak. Kinderen mogen onder begeleiding plukken. Met een emmer of mand en schaartje ga je op pad. Bekijk de verschillende bedden en neem de tijd om een keuze te maken. Als je klaar bent, kun je het boeket zelf schikken en/of verpakken aan een van de bostafels. Ik doe het ook graag voor je (+ 2 euro). De prijs van het boeket bepaal ik aan de hand van de gekozen aantallen en soorten. Over het algemeen geldt dat ik voor de dikke stelen en grote bloemen meer reken. Gemiddeld kost een boeket tussen de 6 en 10 euro. Je kunt contant bij me afrekenen.

Geen zin of tijd om zelf te plukken en te schikken? Geen probleem, in het atelier staan meestal wel een paar verse boeketten klaar om zo mee te nemen. Buiten openingstijden kun je vaak ook terecht bij het stalletje aan de weg.

Interesse in een plukabonnement of cadeaubon? Stuur me een berichtje.

Koffie, thee, fris en lekkers
Voor iedere klant staat er koffie, thee of fris met wat lekkers klaar. Dit mag je zelf pakken, het staat op de koffietafel samen met een fooienpotje. Neem rustig plaats op één van de zitjes in de tuin of het atelier.

Workshops en kinderfeestjes
Vanwege de opstart bied ik dit jaar nog geen vast programma met andere activiteiten aan. Volgend jaar wil ik graag uitbreiden met workshops en kinderfeestjes. Heeft u voor dit jaar al een idee of wens, aarzel niet om contact op te nemen, want ook nu is er natuurlijk al van alles mogelijk.

Bloemsoorten
De pluktuin staat vol met tientallen soorten bloemen. In het voorjaar bloeien de tulpen, gevolgd door de pioenrozen. In de zomer en het najaar bloeien er talloze soorten eenjarige en meerjarige bloemen en vaste planten en grassen. Zomaar een greep uit het assortiment: Zinnia, Zonnebloem, Dahlia, Amaranthus, Korenbloem, Leeuwenbek, Nigella, Lathyrus, Dille, Ageratum, Goudsbloem, Acroclinium, Salvia, Limonium, Calla, Vrouwenmantel, Duizendschoon,  Campanula, Scabiosa, Rudbeckia, Lupine, Judaspenning, Vingerhoedskruid, Agapanthus, Astilbe, Verbena, Aster, Achillea, Alstroemeria, Brandkruid, Hortensia en Gladiool. Er zijn ook een aantal bedden met plukbloemmengsels ingezaaid.

De pluktuin ziet er iedere week anders uit, want de bloeiseizoenen van de soorten wisselen elkaar af. De bloei is ook afhankelijk van het weersverloop. Ik doe mijn best om iedere week voldoende keuze in de tuin aan te kunnen bieden, maar ik kan het niet garanderen. Als er weinig te plukken valt, zorg ik dat er extra bloemen in het atelier staan om je boeket mee aan te vullen.

Houdbaarheid
Wanneer u de bloemen thuis goed schuin afsnijd en het onderste blad van de steel goed verwijderd, kunnen ze zeker 5 dagen goed blijven. Een druppeltje bleekwater of zakje snijbloemenvoedsel verlengt de levensduur van de bloemen. Houd in uw achterhoofd, dat dit onbespoten en in de buitenlucht geteelde bloemen zijn. Deze hebben een andere houdbaarheid dan u misschien gewend bent van de snijbloemen die onder glas worden geteeld en bij de gemiddelde bloemist te koop zijn.

Lenteseizoen
In het voorjaar opent de pluktuin een aantal zaterdagen voor het plukken van tulpen en/of pioenrozen. Volg IAMVANLEEUWEN op Facebook en Instagram voor updates over deze dagen. In de lente kun je voor een bloemetje buiten openingstijden ook vaak terecht bij het stalletje aan de weg.